Taie castanele, pune-le in apa rece si fierbe-le 10 minute dupa ce au inceput sa fiarba. Fierbe laptele impreuna cu zaharul, batonul de vanilie cresta
Taie castanele, pune-le in apa rece si fierbe-le 10 minute dupa ce au inceput sa fiarba. Fierbe laptele impreuna cu zaharul, batonul de vanilie crestat si putina sare. Decojeste castanele cat sunt inca calde, pune-le in lapte si fierbe-le aproximativ 40 de minute. Scoate batonul de vanilie, sfarama castanele si adauga romul. Poti adauga putin lapte sau putina frisca daca e nevoie. Pastreaza-l rece pana la servire. Bate frisca impreuna cu zaharul vanilat si pune-o intr-un sprit stelat. Aseaza in mijlocul unei farfurii mari, sau a 4 farfurii mici, un munte din 2/3 de pasta de castane, pe coasta muntelui formeaza ”ghetari” din frisca, iar pe varful muntelui ”zapada” din frisca. Presara cu castanele sfaramate ce au mai ramas si decoreaza cu cirege glasate. Sugestie: Pasta de castane se poate pastra chiar si un an la congelator, este bine sa pregatesti cat mai mult deodata. Daca le fierbi in lapte fara zahar, le poti folosi chiar si pentru umperea unor carnuri.
Alte prajituri recomandate:
Prajitura cu crema
Tiramisu
Diplomat
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii