Mousse de ciocolata cu duo de jeleu de fructul pasiunii si mar verde

• separati galbenusurile de albusuri • bateti galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si esenta de migdale folosind

Portii
2
Timp pregatire
1 minute
Complexitate
medie
Mousse de ciocolata cu duo de jeleu de fructul pasiunii si mar verde

Ingrediente

  • ciocolata 85% cacao - 200 g
  • oua - 3 buc
  • zahar - 130 g
  • unt calitativ - 50 g
  • zeama de lamaie - 1 lingura
  • sare - 1 varf de cutit
  • esenta de migdale - 1 lingurita
  • piure de fructul pasiunii Bristot - 2 linguri
  • piure de mar verde Bristot - 2 linguri
  • gelatina - 2 plicuri
  • ciocolata alba rasa - 20 g
  • coacaze rosii - 1 ciorchine

Mod de preparare

• separati galbenusurile de albusuri
• bateti galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si esenta de migdale folosind telul de la blender vertical Breville Hand Blender
• puneti un plic de gelatina la hidratat in piure-ul de fructul pasiunii si cca 50 ml apa, iar al doilea plic de gelatina in piure-ul de mar verde si cca 50 ml apa, pentru 10 minute
• bateti albusurile cu praful de sare si zeama de lamaie, folosind telul de la blender vertical Breville Hand Blender, iar cand acesta este aproape facut spuma, adaugati si restul de jumatate de cantitate de zahar si continuati sa amestecati pana obtineti o bezea lucioasa, care nu va cadea din castron atunci cand il tineti cu susul in jos
• la bain-marie pregatiti primul jeleu (conform instructiunilor de pe pachet – atentie, fierberea distruge gelatina!) si adaugati-l intr-un pahar de margarita, la baza acestuia
• introduceti in frigider pana se incheaga
• temperati ciocolata la bain-marie impreuna cu untul
• adaugati galbenusurile peste ciocolata la bain-marie si amestecati incet cu o lingura – aveti grija sa nu gatiti galbenusurile in exces
• luati de la bain-marie si impaturiti in aceasta compozitie albusul pufos (cca 40-50 de impaturiri)
• turnati ciocolata peste jeleul inchegat si lasati-o la frigider pana se incheaga si aceasta
• odata inchegata, va puteti apuca si de cel de-al doilea jeleu – il pregatiti tot la bain-marie, la fel ca pe primul si il adaugati peste stratul de ciocolata, ca mai apoi sa-l lasati si pe acesta la inchegat in frigider
• dupa cca o ora, radeti ciocolata alba deasupra si puneti si bobitele de coacaze rosii.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ghiveci calugaresc de vinete
1
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
2
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
3
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
4
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
5
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce