Lemon curd, sau crema de lamaie, este o crema rafinata si delicata, ce poate fi consumata ca atare pe paine, sau la diferite retete de prajituri si deserturi.
Crema de lamaie se prepara incredibil de usor si are nenumarate intrebuintari. In plus poti sa o pastrezi la frigider.
Bate bine ouale si adauga restul ingredientelor, mai putin untul. Pune vasul la aburi si adauga si untul amestecand usor pana cand s-a topit impreuna cu zaharul. Mai amesteca pana cand obtii consistenta dorita la crema, mai tare daca doresti sa o folosesti pentru prajituri sau intinsa pe paine, mai lichida daca doresti sa o folosesti ca si topping.
Pune crema in borcane individuale sterilizate, las-o sa se raceasca dupa care pune-o la frigider.
Lemon curd (crema de lamaie) se serveste pe paine ca si gem sau la diferite retete de prajituri.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii