Dulce de leche este un desert foarte iubit in America de Sud. Caramelul de casa facut dupa reteta de baza este folosit in diferite retete de prajituri, gogosi sau torturi.
1. Pune laptele impreuna cu laptele condensat intr-o oala cu fundul gros, sau cu pereti dublii. Adauga bicarbonatul de sodiu si sarea daca doresti. Sarea nu este obligatorie dar va intensifica aroma de caramel.
2. Adu laptele la punctul de fierbere, la foc mediu, si pastreaza temperatura constanta in timp ce laptele face bulbuci. Amesteca constant pentru ca laptele sa nu se prinda de fundul oalei.
3. Pe masura ce amesteci laptele va incepe sa-si schimbe culoarea si sa se ingroase. Ai rabdare, va dura ceva, dar rezultatul merita, iar gustul caramelului de casa nu se compara cu cel din comert.
4. Continua sa amesteci si sa ti laptele pe foc pana cand bulbucii sunt mari si amestecul devine foarte gros. Caramelul este gata daca atunci cand scoti cu o lingura pe farfurie se formeaza o panglica care nu dispare. Poti de asemenea sa verifici daca atunci cand tragi cu lingura pe fundul oalei, poti sa ii vezi partea de jos. Asta inseamna ca dulcele de leche fierbe deja de 30-45 de minute.
5. Dupa ce e gata, opreste focul si lasa caramelul sa se raceasca complet, dupa care poti sa il folosesti la diferite retete de prajituri.
Daca totusi ti s-a lipit laptele de fundul oalei poti sa il torni rapid intr-o alta oala. Daca in amestec sunt si bucati de caramel ars strecoara-l printr-o sita fina si continua sa amesteci.
Asculta un meci de fotbal intre timp (doar e reteta argentiniana) sau un post de radio, timpul va trece mai usor.
Dulcele de leche sau caramelul de casa se poate folosi la diferite retete de dulciuri sau poate fi consumat ca atare.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii