Desert cu mere caramel, crema de branza si scortisoara

Desertul cu mere caramel, crema de branza si scortisoara este un desert lejer, usor de facut, extrem de aspectuos dar si gustos. Cu acest desert ii veti surprinde cu siguranta pe cei dragi.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Desert cu mere caramel, crema de branza si scortisoara

Ingrediente

  • Pentru merele caramel:
  • 6 mere de marime medie
  • 50 gr unt
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri scortisoara macinata KOTANYI
  • 2 bete scortisoara (ptr ornament)de la KOTANYI
  • Pentru crema de branza:
  • 200 gr. crema de branza cu smantana de la Delaco ceva fin
  • 200 ml frisca lichida (Hulala am folosit)
  • 100 gr zahar pudra Dr.Oetker

Mod de preparare

Merele se curata ,se taie cubulete ,asezam intr un castros cate un rand de mere,apoi zahar si scortisoara macinata,repetam pana cand terminam merele. Se lasa cca 30 minute ,pana incepe sa si lase zeama.
Intre timp pregatim,crema de branza:
Frisca se bate,pana se intareste,adaugam zaharul si crema de branza,cand este gata,se lasa la rece,pana cameralizam merele.
Merele,se pun intr un vas ,pe foc la foc mic,se adauga untul ,mestecam continuu,pana se formeaza caramelul,untul trebuie sa fie topit .
Odata legate,se ia de pe foc si se lasa la rece.
Pentru a le pune in cupe sau pahare,procedam astfel:
Punem,un rand de mere caramelizate,un rand de crema,pana finalizam,compozitiile!
Lasam la rece,aproximativ o ora dupa care se poate servi!

POFTA BUNA!



Desertul cu mere caramel, crema de branza si scortisoara se serveste rece, cu topping de caramel, dulceata sau sirop, la alegere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ghiveci calugaresc de vinete
1
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
2
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
3
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
4
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
5
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce