Deliciu cu mascarpone si amaretti este o reteta de desert rapida si absolut delicioasa. Se prepara usor, are o textura fina si foarte aromata!
1.Bati frisca lichida cu mixerul pana devine spuma. Amesteci treptat mascarponele cu frisca,iar cand s-a omogenizat compozitia, adaugi galbenusurile si amesteci pana cand se incorporeaza.
2. Albusurile se bat spuma cu putina sare, adaugi 50g din zaharul pudra, zaharul vanilat, apoi le incorporezi in crema de mascarpone.
3. Amesteci 150ml de apa calda cu zaharul pudra ramas, si cu 50ml de lichior de migdale Disaronno. Sfarami biscuitii Amaretti in acest sirop-lasa vreo 5-6 bucati pentru decor-si incepi samontezi paharele.
4. Intr-un pahar, pui amaretti insiropati,un strat generos de crema, unul de amaretti si inca unul de crema.
Dai la rece maxim 3 ore.
Inainte sa-l servesti, il pudrezi cu cafea si ciocolata din belsug.
Sa nu uiti sa adaugi la fiecare pahar cate-un amaretti ;-)
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii