Creme brulee este o crema delicioasa si foarte usor de preparat. Gasiti aceasta reteta de crema pe culinar.ro, alaturi de alte retete usoare de dulciuri.
Creme brulee este o crema delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a prepara Creme brulee se cresteaza pe lung batonul de vanilie si se scoate miezul cu varful unui cutit. Pastaia si miezul de vanilie se dau in fiert impreuna cu frisca si laptele. Vasul se ia de pe foc si se indeparteaza pastaia de vanilie. Se bate zaharul spuma cu galbenusurile, se toarna apoi treptat laptele cu vanilie si se inglobeaza amestecand incet. Se toarna compozitia in formele unse in prealabil si se asazaintr-o tava adanca, in care se toarna apa fierbinte, astfel incat nivelul apeo sa atinga jumatatea inaltimii formelor. Se coc in cuptorul incins, la 200 de grade cca 35 de minute. Se scot si se lasa la racit. Se presara apoi peste crema zahar brun si se lasa la caramelizat in cuptor.
Crema se serveste dupa ce s-a racit.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...
Chec negruReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii