Crema festiva de zahar ars

Crema de zahar ars poate fi o prajitura festiva potrivita pentru orice sarbatoare daca o "dichisesti" putin. Afla cum sa prepari o reteta de crema de zahar ars perfecta.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Crema festiva de zahar ars

Ingrediente

  • 1 litru lapte
  • 8 oua
  • 10 linguri zahar tos
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 4 linguri zahar tos pentru caramelizat

Mod de preparare

Intr-un vas se caramelizeaza zaharul tos, pana devine culoarea aramie. Nu lasati sa se inchida mult la culoare pentru ca zaharul va avea un gust amar !
Se iau mici forme termorezistente si i se tapeteza fundul fiecaruia, prin interior. Se lasa la racit 10 minute, pana se aude cum zaharul pocneste.

In acest timp se bat cu telul ouale cu un praf de sare, adaugam zaharul tos si zaharul vanilat, apoi laptele.
Cu ajutorul unui polonic, turnam din acesta compozitie in fiecare forma, aproape de margine.
Asezam toate formele (10-12 buc) intr-o tava, apoi umplem tava cu apa fierbinte pana la jumatatea formelor.
Tava se introduce cu atentie in cuptorul deja incalzit si se coace 45 de minute.

Dupa coacere (la suprafata crema este putin aramie si se vede cum s-a inchegat ), se lasa formele 15 minute sa se raceasca la temperatura camerei, apoi se tin la rece o ora.
Cu un cutit se trece pe pe langa marginea formelor, apoi se rastoarna brusc fiecare crema pe farfuriuta ei.

La noul Philips Multicooker ma atrag cele 2 functii ,posibilitatea de a prepara iaurt si de a pastra mancarea calda pana in momentul servirii ei !


Crema de zahar ars se poate servi cu frisca, inghetata sau cu ornamente din zahar ars !


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ghiveci calugaresc de vinete
1
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
2
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
3
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
4
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
5
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce