Laptele se fierbe si se lasa sa se raceasca putin. Se tine untul la temperatura camerei pentru cateva ore, dupa care se freaca spuma cinci minute si s
Laptele se fierbe si se lasa sa se raceasca putin. Se tine untul la temperatura camerei pentru cateva ore, dupa care se freaca spuma cinci minute si se adauga zaharul, continuand operatia pana la completa dizolvare a cristalelor. Crema se amesteca cu faina, se omogenizeaza si se adauga laptele caldut, cate putin, amestecand fara intrerupere. Amestecul se ingroasa pe foc pana cand devine fie consistenta smantanii, apoi se lasa sa se raceasca si se foloseste dupa ce s-a stors deasupra zeama de la o lamaie mare si s-a parfumat cu coaja de la o jumatate de lamaie.
Crema se raceste la frigider si se foloseste pentru torturi si prajituri.
Alte retete usoare:
Glazura pentru torturi si prajituri
Spuma de capsuni
Lapte de pasare
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzUn preparat sanatos si consistent. Desi este mai elaborat si necesita un pic mai multa atentie, rezultatul este pe masura....
Gratin de broccoli cu paste si piept de pui
Comentarii