Crema de alune se prepara foarte usor si rapid. Pe langa alune, pentru compozitie mai aveti nevoie de oua, lapte, zahar si frisca.
Crema de alune cu frisca si lichior de nuci se prepara astfel: Galbenusurile se bat cu zaharul tos si zaharul vanilat, apoi se adauga laptele. Se inmoaie gelatina in apa rece, apoi se dizolva, pe foc mic, se adauga apoi in lapte. Se adauga albusul batut, alunele si frisca batura. Se toarna compozitia in forme si se lasa la frigider 2 ore.
Se serveste stropita cu lichior.
Alte retete de dulciuri:
Ciocolata de casa
Tiramisu
Lapte de pasare
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii