Se pune laptele sa fiarba impreuna cu nucile macinate pana cand laptele scade de tot. Atunci se adauga zaharul si se continua fierberea cateva minute.
Se pune laptele sa fiarba impreuna cu nucile macinate pana cand laptele scade de tot. Atunci se adauga zaharul si se continua fierberea cateva minute. Se ia vasul de pe foc si se lasa crema sa se raceasca. Se freaca untul spuma, se parfumeaza cu o lingura de rom si se amesteca incet cu crema de nuci dupa care se lasa sa se raceasca.
Se foloseste pentru umplerea cozonacilor si a torturilor preparate din piscoturi si biscuiti.
Alte retete:
Spuma de capsuni
Gogosi
Glazura pentru torturi si prajituri
Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postMancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...
Mancare de cartofi delicioasa cu maslineUna din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vaniliePrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatDescopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Comentarii