Crema catalana sau creme brulee? E o intrebare fara raspuns, francezii si spaniolii sustinand ca celalalt a furat reteta. Cert e ca desertul fin impresioneaza la fiecare aparitie.
Pune laptele intr-o oala, la foc mic, impreuna cu ¾ din zahar si sucul de la lamaie, si adu la punctul de fierbere. Amesteca bine galbenusurile cu restul de zahar pana cand devin un amestec cremos, adauga amidonul si siropul de salcam. Imediat ce laptele incepe sa fiarba adauga-l peste galbenusuri in timp ce amesteci incontinuu cu un tel.
Pune amestecul inapoi pe aragaz la foc mic, si adu pana la temperatura de fierbere dar nu lasa sa fiarba! Toarna-l in forme individuale si baga-l la frigider dupa ce s-a racit, cu cel putin doua ore inainte de a-l servi.
Pentru zaharul cu aroma de salcam:
Intr-un borcan bine inchis amesteca zahar cu florile de la salcam. Lasa-l asa o saptamana pana sa-l folosesti ca sa apuce sa prinda aroma.
Inainte sa servesti crema catalana presara deasupra zahar pudra si caramelizeaza-l cu un arzator pentru bucatarie, sau caramelizeaza zahar cu 10 minute inainte sa-l servesti si toarna-l deasupra in strat foarte subtire ca sa se intareasca.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii