Crema catalana

Trebuie să recunosc că îmi place mult mai mult decât crema de zahăr ars şi mi se pare desertul perfect de iarnă – iar notele lui mi-au adus aminte de originalele servite în Sardinia şi Andorra.

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa
Crema catalana

Ingrediente

  • 2 linguri amidon
  • 600 ml lapte
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 1 baton de scorţişoară
  • 5 gălbenuşuri mari
  • 115g zahăr
  • zahăr pentru caramelizat

Mod de preparare

Puneţi laptele la fiert într-o crăticioară, împreună cu coaja de lămâie şi cu batonul de scorţişoară.

Între timp, dizolvaţi amidonul în 100 ml apă, într-o cană separată, apoi lăsaţi să stea. Mixaţi gălbenuşurile cu zahărul până când amestecul devin un galben pal. Adăugaţi amidonul dizolvat, împreună cu o lingură din laptele pus la fiert.

Scoateţi batonul de scorţişoară din crăticioară şi reduceţi focul. Adăugaţi încet amestecul de gălbenuşuri, zahăr şi amidon în lapte, continuând să amestecaţi până când simţiţi că amestecul s-a îngroşat.

Luaţi de pe foc şi turnaţi în vasele speciale pentru acest tip de preparat, apoi răciţi şi introduceţi în frigider peste noapte.

Când doriţi să le serviţi, lăsaţi-le să ajungă la temperatura camerei, apoi presăraţi zahăr în mod uniform şi caramelizaţi cu ajutorul unui arzător de bucătărie. Fierbintele caramelului va contrasta cu răcoarea cremei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce