Se pregateste cuptorul la o temperatura de 180 grade Celsius, si se aseaza gratarul pe mijlocul cuptorului, pe cat posibil. Se pregatesc 6 forme rezis
Se pregateste cuptorul la o temperatura de 180 grade Celsius, si se aseaza gratarul pe mijlocul cuptorului, pe cat posibil. Se pregatesc 6 forme rezistente la temperatura inalta. Daca se poate sa fie intinse si joase, de o capacitate aproximativa 125 ml. Daca nu se gasesc asa, se pot folosi si altfel, important este sa fie intinse si joase. Se pun formele pe o tava putin adanca. Se pune frisca lichida la incalzit, dar nu trebuie sa clocoteasca, doar sa fie bine calduta, cu bule mici de aer pe marginea vasului. Intre timp, se amesteca galbenusurile cu zaharul pt. cateva minute, pana se obtine o crema galben-deschis si putin groasa. Se adauga lichiorul de migdale, vanilia si sarea. Se amesteca bine. Incet, si foarte putin, se toarna peste crema obtinuta, frisca incalzita, se amesteca repede, pt. a nu lasa ca ouale sa se separe de la frisca. Acest procedeu se numeste "temperizare". Se toarna compozitia in formele pregatite in prealabil. In tava se toarna apa fierbinte, sa acopere jumatate inaltimea formelor, si se dau la cuptor, pt. 15-20 de minute. Cand capata o culoare aurie, si pe marginea formei se vede ca sunt gata, doar mijlocul se misca putin, si daca se scutura forma sau tava, sunt gata. Sau mai usor, sunt gata, cand varful unui cutit cu lama subtire, iese curat din compozitie. Se scot din cuptor si se scot din tava cu apa fierbinte, se pun la racit la temperatura camerei, sau se pot tine la frigider, dupa care se pot servi.
Se acopera suprafata formei cu un strat subtire de zahar, dupa care se poate pune pe gratarul de sus al cuptorului folosind flacara de sus, doar cateva secunde, pana ca s-a topit zaharul, formand o crusta aurie, sau daca exista, o butelie mica, care se foloseste pt. bucatarie, doar la incalzirea unor bucate, sau la topirea zaharului, in special. Se mai pot presara cateva bucati de migdale prajite, sau frunze de menta, pt. a-i da un look cat mai placut.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafidePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii