Se face maiaua: se pune drojdia intr-un bol; se presara zahar deasupra si se amesteca bine. Se adauga laptele si se presara putina faina peste intreag
Se face maiaua: se pune drojdia intr-un bol; se presara zahar deasupra si se amesteca bine. Se adauga laptele si se presara putina faina peste intreaga compozitie. In 5-10 minute, daca drojdia e proaspata, trebuie sa creasca. Se pune toata faina intr-un bol incapator si se adauga maiaua. Se adauga smantana, un praf de sare si zahar si galbenusurile (albusurile se vor folosi ulterior la compozitia de nuca si mac, pentru a le subtia) Se amesteca bine toate ingredientele. Se adauga apoi margarina, incalzita putin la microunde si untura de porc (cine doreste) si se framanta bine, bine pana cand aluatul incepe sa se desprinda de pe maini. Se acopera si se lasa la dospit langa o sursa de caldura. In acest timp, pregatim umpluturile cu mac si cu nuca. Se incalzeste laptele intr-o craticioara, impreuna cu zaharul. Cand zaharul se topeste, se adauga macul, respectiv -nuca, gata macinate. Cand cele doua compozitii se racesc, se amesteca cu albusurile batute spuma+putin zahar. Daca macul e prea uscat, se poate fierbe putin gris cu lapte si se adauga compozitiei, facand-o astfel mai "pufoasa". Aluatul dospit se portioneaza cu cutitul in 8 parti egale, fiecare segment reprezentand o foaie de umplut (un cozonacel). Se intinde cu sucitorul fiecare segment in parte:sa nu va deruteze faptul ca aluatul "cade" in momentul in care il taiati cu cutitul, nu ii afecteaza fragezimea. Masa se pudreaza cu putina faina si se intinde foaia de aluat cat mai subtire posibil. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu galbenus de ou: Se baga in cuptorul deja incins, pentru mai mult de jumatate de ora, la 180 grade C. Faceti testul cu scobitoarea neaparat
Pofta buna! Reteta Saviecuta cu mac si nuca a fost propusa de sava laura pe forum culinar.ro Alte retete de cozonaci gasiti aici: Cozonacei mici, mici, Rotocol polonez, Cozonaci Babani
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii