Din 450 g ciocolata menaj, 80 g + 80 g unt taiat felii se pun intr-un vas la topit, dupa recomandarile de la reteta Martipan cu miere. Se raceste.
Din 450 g ciocolata menaj, 80 g + 80 g unt taiat felii se pun intr-un vas la topit, dupa recomandarile de la reteta Martipan cu miere.
Se raceste.
Se aprinde cuptorul la 150°C. Apoi se bat albusurile, se adauga zaharul brun, praful de sare si se continua pana devine spuma tare. Se adauga galbenusurile si se amesteca cu grija cu albusurile, sa adauga apoi ciocolata topita cu unt (atentie, sa nu fie calda), faina cernuta prin strecuratoarea de ceai si compozitia se omogenizeaza prin amestecare si se toarna in tava pregatita, se niveleaza si se da la cuptor pentru cca 20 minute pana cand marginile incep sa se intareasca.
Nu se deschide usa cuptorului 10 minute.
Cand blatul este gata, se scoate din cuptor, se raceste. Intre timp se topeste ciocolata (120 g) fara unt, pe foc mic, amestecand mereu, pentru ca ciocolata fara unt se usuca repede si devine mai consistenta. Se bate frisca (40 ml), se toarna peste ciocolata calduta, se amesteca cu o lingura de lemn sa devina spuma, se pune pentru cateva minute la congelator ca sa se intareasca.
Blatul racit se taie in doua cu un cutit zimtat, se asaza pe o tava, se curata arsura de faina si unt de pe blat. Frisca cu ciocolata intarita se unge pe un blat, se asaza al doilea blat peste crema de frisca, crema care iese de sub blat se netezeste pe marginile prajiturii. Prajitura se pune la frigider pentru cateva ore. Cand se scoate din frigider se fasoneaza marginile si se taie in cuburi de 4 x 4 cm, iar restul de ciocolata (250g) se topeste cu untul (120 g) si in sosul obtinut si racit se inmoaie fiecare cub de prajitura si se asaza pe o farfurie de sticla sau portelan, se pune la frigider pentru cateva ore pana se intareste glazura. Cuburile de prajituri lipite se desfac cu un varf de cutit se curata de ciocolata scursa si se asaza pe farfuria de desert.
Alte prajituri recomandate
Prajitura lamaie
Prajitura nuci
Prajituri cu mere
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii