Drojdia se pune la dizolvat in laptele caldut iar faina se amesteca intr-un castron cu zaharul si putina sare. Se toarna drojdia in faina, se pune unt
Drojdia se pune la dizolvat in laptele caldut iar faina se amesteca intr-un castron cu zaharul si putina sare. Se toarna drojdia in faina, se pune untul moale si galbenusul. Se framanta un aluat care se lasa la cald sa dospeasca.
Pentru umplutura: 250 gr. nuca, 125 gr. zahar, 2 linguri lapte caldut se amesteca intr-un castron.
Din aluat se intinde o foaie, se pune nuca si cateva stafide, apoi se ruleaza si se pun capetele spre interior. Cu un cutit ascutit se taie din aluat felii de 5-6 cm. Se pregateste o tava de tort cu hartie de copt si se pun feliile in tava una langa alta, cu taietura in sus. Se ung cu galbenus de ou + 2linguri lapte si se pune la copt aprox. 75 min. Se incearca cu scobitoarea.
Se pudreaza cu zahar si se taie cand s-a racit complet.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii