Se cerne faina, dupa care se amesteca cu drojdia maruntita. Separat, se separa ouale: cinci dintre albusuri se pun deoparte, opt galbenusuri si restu
Se cerne faina, dupa care se amesteca cu drojdia maruntita. Separat, se separa ouale: cinci dintre albusuri se pun deoparte, opt galbenusuri si restul de trei albusuri se bat bine cu sare. Se dizolva zaharul in lapte si se adauga de asemenea in lapte galbenusurile batute cu cele trei albusuri, coaja de lamaie, zaharul vanilat si se amesteca totul cu faina cu drojdia. Se bate bine totul pana devine un aluat consistent. Dupa ce aluatul a devenit omogen, se amesteca cu mana si se incorporeaza treptat untul taiat. Se lasa apoi la crescut intr-un loc cald aproximativ o ora si jumatate. Albusurile puse deoparte se bat spuma tare cu un praf de sare si cu 500 gr zahar adaugat treptat iar apoi se adauga 300 gr nuca macinata si se amesteca. Coca crescuta se intinde, se asterne peste ea nuca si se ruleaza. Se ung cu unt 2 forme, se asaza cozonacii in ele si se lasa sa creasca aproximativ jumatate de ora. Se pun cozonacii in cuptorul incalzit si se lasa aproximativ 30 minute sa se coaca, la foc mediu, fara a se deschide cuptorul in tot acest timp.
Se servesc dupa ce s-au racit.
Alte retete culinare:
Prajitura cu visine Chec pufos Placinta cu mere
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii