Cozonac impletit cu cacao

Din drojdie, 10 ml lapte caldut, 1 lingurita zahar si o lingura faina se face o plamadeala, care se pune sa creasca intr-un loc caldut. Restul de lap

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 grame faina
  • 400 grame zahar
  • 50 grame unt sau margarina
  • 40 ml lapte
  • 20 grame drojdie
  • un praf de sare
  • 3 linguri cacao si 6 linguri zahar

Mod de preparare

Din drojdie, 10 ml lapte caldut, 1 lingurita zahar si o lingura faina se face o plamadeala, care se pune sa creasca intr-un loc caldut. Restul de lapte caldut se amesteca cu zaharul si praful de sare. Faina cernuta se amesteca cu plamadeala, laptele cu zahar si margarina sau untul topit si se framanta bine, apoi se lasa sa creasca 20 minute.Aluatul se ridica din vas si se presara cu faina marginile si partea de sus a aluatului. Acoperim si lasam intr-un loc caldut, pana va creste de trei ori mai mare. Se rastoarna pe scandura de taitei presarata cu faina, impartim aluatul in trei si se intind dreptunghiuri de 15x50 cm. Pentru umplutura se amesteca cacao si zaharul si adaugam atata apa, incat sa se poata intinde bine, dar sa nu fie prea subtire. Ungem mijlocul unuia din dreptunghiuri. Marginile se ung cu margarina sau unt topit si se incepe impletitura. Trebuie impletit cu grija, ca umplutura sa nu curga la copt. Cele trei parti se impletesc cu grija si se lipesc bine capetele. Se mai lasa la dospit inca o jumatate de ora in tava in care s-a pus hartie pentru copt unsa cu unt sau margarina. Deasupra se unge cu un amestec de zahar pudra si ou si se coace in cuptorul preincalzit, la 200 grade.
Alte retete de cozonac recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Supa crema de morcovi
4
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
5
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia