Se dizolva drojdia intr-o lingura de apa calda. Separat, intr-un vas cu 1/2 I de apa calda, se topeste zaharul tos. Se adauga in faina, putin cate pu
Se dizolva drojdia intr-o lingura de apa calda. Separat, intr-un vas cu 1/2 I de apa calda, se topeste zaharul tos.
Se adauga in faina, putin cate putin, margarina, drojdia dizolvata, vanilia, coaja de lamaie, o jumatate de lingurita de sare si una de scortisoara. Se amesteca bine si se framanta aluatul.
Se taie aluatul in 4 bucati, intinzandu-se 4 foi. Se amesteca gemul cu cacao, stafide si romul. Aceasta umplutura se asterne uniform pe fiecare foaie.
Foile se ruleaza si se lasa la crescut 30 de minute, apoi rulourile se pun in tava si se coc, la foc potrivit, timp de 1 ora.
Se serveste cald sau rece.
Alte retete recomandate:
Cozonaci babani
Prajitura de post, cu mere
Bombe cu visine
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii