Cozonac de Paste

1. Se topeste untul + uleiul. 2. Se opareste 3 linguri faina cu 200 ml lapte clocotit. Se amesteca bine cu o lingura, apoi se las

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Cozonac de Paste

Ingrediente

  • 1kg faina
  • 200g unt+3 linguri ulei
  • 5 galbenusuri
  • 250g zahar
  • 200+300 ml lapte
  • 50g drojdie
  • 1 lingurita sare
  • razatura de lamaie
  • portocale
  • esenta de rom
  • zahar vanilat
  • Umpluturi:
  • mac
  • fiert in cam o cana de lapte+200g zahar+2 plicuri zahar vanilat
  • apoi adaugat cand se raceste bine
  • 2 albusuri batute spuma
  • nuca + 2 linguri cacao+ 150g zahar+ esenta rom si coaja de lamaie+ 3 albusuri batute spuma
  • stafide
  • rahat

Mod de preparare

1. Se topeste untul + uleiul.

2. Se opareste 3 linguri faina cu 200 ml lapte clocotit. Se amesteca bine cu o lingura, apoi se lasa la racit.

3. Se pregateste drojdia cu o lingura faina si putin lapte caldut. Se lasa la crescut 15 min.

4. Se pun pentru framantat: faina + laptele (pus treptat) + untul (nu tot odata, ci cu mana inmuiata in el) + sarea + drojdia + galbenusurile frecate bine cu zaharul tos si vanilat + coaja de lamaie si portocala.

5. Se framanta cam 30 de min, apoi se lasa la crescut, la loc cald, 1h si 30 min.

6. Cand aluatul este crescut bine, se imparte in patru bucati. Se umple fiecare bucata cu umpluturile prezentate mai sus, apoi se impletesc doua cat doua, se pun in forme si se lasa cam 45 de min, pana isi mai dubleaza volumul.

7. Apoi se ung cu un ou batut bine; se presara zahar si se baga la cuptor cam 45-50 de min.
Pofta buna!

Reteta Cozonac de Paste a fost propusa de Magdulici pe forum culinar.ro

Alte retete de cozonac gasiti aici:

Cozonac impletit,

Cozonaci Babani,

Cozonac Mariana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Supa crema de morcovi
4
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
5
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia