Cozonac cu stafide si nuca de cocos

Retete de iarna

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Cozonac cu stafide si nuca de cocos

Ingrediente

  • Aluat
  • 600 g faina
  • 150 ml lapte
  • 100g unt
  • 25 g drojdie
  • 150 g zahar
  • esenta de portocala
  • coaja rasa de portocala
  • un praf de sare
  • 3 oua
  • Umplutura
  • 100 g nuca de cocos
  • 50 g stafide
  • 2 linguri zahar pudra
  • coaja rasa de lamaie
  • Uns
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingurita zahar

Mod de preparare

Aluat

Intr-un bol, adaugam drojdia, o lingurita zahar, o lingura de faina si 50 ml lapte, amestecam bine si lasam sa creasca 10 min.

Cernem faina intr-un bol mai mare, facem o adancitura, adaugam ouale batute cu zaharul ramas, laptele caldut, coaja de portocala, esenta si amestecam bine, adaugam amestecul de drojdie. Framantam, adaugand treptat untul topit si racit putin.

Framantam aluatul pana ce devine omogen si nu se lipeste de maine, acoperim cu un prosop si lasam sa creasca pana ce isi dubleaza volumul.

Umplutura-intr-un bol, amestecam nuca de cocos cu zaharul, stafidele, coaja de lamaie.

Impartim aluatul in 2, intindem aluatul in forma dreptunghiulara, adaugam amestecul de nuca de cocos (sa ne ajunga si pentru cealala bucata de aluat) si rulam, nu foarte strans.

Daca dorim, putem sa impletim cele 2 bucati de aluat sau sa asezam in tava fiecare bucata.

Le acoperim si lasam sa se odihneasca 15 min, le ungem cu galbenusul amestecat cu zaharul si laptele.

Dam la cuptorul incalzit pana ce se rumesc frumos, cca. 50 min.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia