Intr-un vas mic se pun la fiert 50 ml de lapte, apoi se adauga 2 linguri de faina, se amesteca fara sa ramana cocoloase si se lasa la racit. Restul de
Intr-un vas mic se pun la fiert 50 ml de lapte, apoi se adauga 2 linguri de faina, se amesteca fara sa ramana cocoloase si se lasa la racit. Restul de faina se pune intr-un vas mare (nu de plastic), se adauga drojdia, un praf de sare, compozitia de lapte si faina racita si se framanta cu lapte caldut pana nu se mai lipeste de degete si se simte cum creste. Se lasa la dospit, la loc cald, nu aproape de sursa de foc, circa 2 ore. Intre timp, se prepara compozitiile, astfel: - peste nuca amestecata cu zahar se toarna putin lapte clocotit; - macul se amesteca cu putin zahar si se fierbe in lapte pana se inmoaie. - rahatul se taie cubulete; Dupa ce a dospit aluatul, se rastoarna pe o suprafata de lemn presarata cu faina si se imparte in trei parti aproximativ egale. Se ruleaza cu sucitorul fiecare parte, se toarna compozitia cu nuca, mac sau rahat pe foaia de aluat, se rasfrang capetele si se ruleaza. Se aseaza intr-o tava unsa in prealabil cu putin ulei. Se sparge oul, se bate cu o furculita si se ung cozonacii. Se lasa sa stea in tava aproximativ 30 de minute, apoi se introduc in cuptor, la foc potrivit, pana se rumenesc. Se scot din cuptor, se ung cu putina apa rece, apoi se aseaza deasupra 2-3 prosoape si se lasa la racit, la temperatura camerei.
Se taie felii si se serveste cu o cana de lapte sau cafea.
Alte retete recomandate:
Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutuiSnitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...
Snitel de curcanCiorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe...
Ciorba ardeleneascaDulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...
Dulceata de gutuiSalam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...
Salam de biscuiţi reţetăUn desert rapid si delicios, care merita incercat.
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...
Placinta cu mereSalata dietetica cu pui fiert, oua fierte, salata verde, telemea de vaca, ardei kapia copt, rosie.
Salata cu oua si puiBucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Comentarii