Inmuiem drojdia in putin lapte caldut cu zahar. Amestecam faina cu sare si turnam drojdia in mijloc impreuna cu laptele cu zahar, ouale, untul topit s
Inmuiem drojdia in putin lapte caldut cu zahar. Amestecam faina cu sare si turnam drojdia in mijloc impreuna cu laptele cu zahar, ouale, untul topit si framantam un aluat tare. Lasam aluatul la dospit. Cand aluatul se dubleaza presaram faina pe o suprafata si intindem aluatul la 1 cm grosime si il taiem in fasii de 3 cm in latime. Pregatim formele de cozonac, le ungem cu ulei si infasuram fasiile de aluat in asa fel incat sa se acopere in proportie de 1/3 din fiecare sir. Ungem aluatul cu unt topit si il rulam in nuca macinata si in zahar, il coacem la carbuni rotind continuu si stropindu-l cu unt topit pana devine rosu. Servim cald presarat cu scortisoara.
Alte dulciuri retete recomandate:
Prajitura cu visine
Tarta cu visine
Tiramisu
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii