Bunatati de Paste
ALUAT-cernem faina intr-un bol mai mare adaugam zaharul, sarea, amestecam facem o adancitura in mijloc, intr-un bol dizolvam drojdia cu putin lapte, 2 linguri faina si o lingurita zahar, turnam amestecul in adancitura facuta si lasam 10 min.
Adaugam galbenusurile, esenta de vanilie, coaja de portocala, lamaie, branza de vaci si amestecam. Incepem sa framantam adaugand laptele caldut treptat si la final untul topit (sa fie caldut), framantam un aluat omogen si elastic.
Acoperim cu un prosop si lasam intr-un loc cald pana ce isi dubleaza volumul.
Crema-Topim ciocolata impreuna cu laptele.
Mixam albusurile cu zaharul pana ce devin o bezea, adaugam ciocolata, cacao, esenta si amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza.
Cand aluatul este crescut, il impartim in 4 parti egale. Fiecare bucata o vom intinde in foi dreptunghiulare, groase de cca 0,5 cm si lungi cat tava in care vom caoce cozonacul.
Fiecare foaie o ungem cu crema de ciocolata, adaugam fisticul si rulam pe lungime, apoi impletim cate 2 rulouri,
Asezam in tava tapetata cu hartie de copt si lasam la cald 20 min, timp in care isi vor dubla volumul.
Ii ungem cu oul batut cu lapte si dam la cuptorul incalzit cca 40-50 min, la 180 grade C.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii