Cozonac cu nuca si rahat

Aceasta reteta de cozonac cu nuca si rahat este una delicioasa si foarte simpla. Pentru a pregati aceasta reteta de cozonac aveti nevoie de faina, drojdie, lapte, nuca si rahat.

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
medie
Cozonac cu nuca si rahat

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 500 ml lapte
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml ulei
  • 50 gr de drojdie proaspata
  • rahat
  • cacao
  • esenta de rom
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare

Mod de preparare

Aceasta reteta de cozonac cu nuca si rahat este una delicioasa si foarte simpla. Trebuie insa sa retineti ca pentru ca sa va iasa bine prajitura toate ingredientele trebuie tinute la temperatura camerei cu cel putin o zi inainte de preparare. Se face o maia din drojdie, 1 lingura de faina si 100 ml lapte caldut. Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu zaharul si un praf de sare pana se albesc. Incalzim laptele si il punem peste galbenusuri si amestecam pana nu se mai simte zaharul. Adaugam esenta de rom si coaja de lamaie. Fainase adauga treptat pana o incorporam pe toata. Incalzim untul si uleiul si punem cate un pic, pana se incorporeaza tot in aluat, iar acesta nu se mai lipeste. Acoperim aluatul si il lasam la crescut 60 de minute, la loc calduros.

 

Jumatate din albusuri le amestecam cu zahar si cacao pana devin ca o crema. Dupa ce acesta a crescut, se imparte in doua parti. Prima parte se imparte si ea in doua. Pe fiecare se pune din amestecul de cacao si rahat. Se ruleaza si se impletesc ambele rulouri. Cozonacii cu nuca si rahat se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa sa mai creasca circa 30 de minute. Dupa ce a crescut se unge cu un ou si se presara susan apoi seintroduce la cuptor circa 40-45 de minute. Se scot cozonacii cu nuca si rahat si se lasa la racit un pic, apoi il scoatem din tava.


Se taie felii si se serveste cu o ceasca de lapte cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
1
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
2
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Cozonaci Babani
3
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
4
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
5
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Parteneri
Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie
Bucataras.RO

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie

In ultima perioada de timp am mai copt ceva prajituri, nu neaparat pentru testare, ci ca sa vedem care ne place mai mult, ca...

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide