Aceasta reteta de coltunasi cu gem este un desert de post rapid si delicios. Se prajeste pesmetul in ulei si se amesteca apoi cu zaharul si scortisoara.
Acest coltunas cu gem este o prajitura de post rapida si delicioasa.
Glazura:
Se prajeste pesmetul in ulei si se amesteca apoi cu zaharul si scortisoara.
Aluat:
Se amesteca apa cu faina, sarea si zaharul. Se framanta bine. Aluatul obtinut se lasa 10-15 minute sa se odihneasca. Se intinde apoi in foaie subtire si se taie in patrate sau triunghiuri. Se umple fiecare cu cate o lingurita cu gem, se impaturesc si se preseaza pe margini cu o furculita.
Se pune o oala cu apa si sare la fiert. Cand apa da in clocot, se dauga coltunasii si se fierb aprox 15 minute, pana se ridica la suprafata. Se scot cu o paleta, se scurg bine de apa si se trec prin glazura de pesmet.
Sunt perfecti pentru o zi de post!
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii