Trio-clatite

Trio-clatite este o combinatie de trei feluri de clatite, una mai delicioasa ca cealalta. Clatitele se prepara usor si ne sunt mereu la indemana pentru a ne satisface pofta de ceva bun.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Trio-clatite

Ingrediente

  • Pentru 8 clatite sunt necesare:
  • - 6 linguri cu faina
  • - 250 g branza Delaco mascarpone
  • - 2 plicuri zahar vanilat
  • - 4 oua
  • - 200 gr. zahar
  • - 2 linguri cu miere
  • - 200 gr. smantana
  • - un pumn cu stafide.

Mod de preparare

Branza se amesteca cu un ou intreg, mierea, stafidele si un plic de zahar vanilat. Dupa preferinta se poate adauga si un praf de cuisoare macinate. Ouale se separa de galbenusuri, iar albusul se mixeaza cu un plic de zahar vanilat, 80 de grame de zahar si smantana. Sa adauga faina.
Clatitele se umplu cu amestecul de branza, se impacheteaza si se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu unt, presarand fulgi de unt si pe deasupra.
Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga restul de 120 de grame de zahar si se continua baterea pana se dizolva complet zaharul.
Se toarna peste clatite crema de galbenusuri si smantana si se introduc in cuptorul incalzit in prealabil la 180 de grade Celsius. Dupa aprox. 10 min., cand crema de galbenusuri pare sa se inchege pe margini, se scoate vasul din cuptor si se monteaza rapid pe deasupra bezeaua. Se reintroduc in cuptor pana se caramelizeaza bezeaua.


Se aseaza pe platou cate 3 clatite, 2 pe lungime rulate cu distanta intre ele si una in impaturita ca o batista si se aseaza deasupra celorlalte. Pentru un aspect mai placut, am ales ca cea de deasupra, impaturita sa o umplu cu o crema finetti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca cu ciocolata si branza
1
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
2
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
3
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
4
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
5
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Parteneri
Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb
Bucataras.RO

Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb

M-am inspirat putin de la Bya pentru reteta. Au fost minunate!

Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce