Tort de clatite Tiramisu

Tortul de clatite Tiramisu este foarte aspectuos, delicat, si foarte delicios. Se prepara usor, si isi merita locul pe orice masa festiva sau de sarbatoare. Este o alta versiune in care poti sa te bucuri de aroma delicata de tiramisu.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort de clatite Tiramisu

Ingrediente

  • aluat de clatite
  • Pentru crema tiramisu:
  • 3 oua mari
  • separate
  • 150g zahar
  • 240g mascarpone
  • 125ml frisca lichida
  • 75ml baileys (lichior)
  • 85g ciocolata amaruie
  • un varf de sare

Mod de preparare

In primul rand trebuie pregatite clatitele, pe care le puteti pregati si cu o zi inainte de a face tortul.

Pentru crema tiramisu:

1. Bateti glabenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, pe baie de aburi, pana cand isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Lasa apoi deoparte sa se raceasca.

2. Apoi mixeaza albusurile cu varful de sare pana cand sunt ferme. Adauga 1/4 din cantitatea de zahar ramasa, putin cate putin si mixeaza bine.

3. Mixeaza si frisca lichida intr-un alt bol, iar in altul (da, se murdaresc cam multe vase) mixeaza mascarpone impreuna cu zaharul si lichiorul pana obtii o crema fina. Apoi adauga amestecul in galbenusuri si amesteca pana la omogenizare. Adauga la final si frisca, amesteca usor, iar apoi albusurile, amestecand usor.

Lasa crema la rece pentru cel putin 1 ora.

Pentru a asambla tortul de clatite tiramisu:

Incepe cu o clatita, adauga un strat subtire de crema mascarpone si razuieste fin ciocolata deasupra.

Repeta acest procedeu pana la ultima clatita. Lasa tortul astfel format la frigider pentru 1 ora.

Imbraca tortul cu crema ramasa, decoreaza dupa bunul plac si razuie ciocolata sau pudreaza cu cacao.

 


Lasa tortul de clatite Tiramisu la frigider cel putin 1 ora inainte de a-l servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca cu ciocolata si branza
1
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
2
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
3
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
4
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
5
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Parteneri
Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb
Bucataras.RO

Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb

M-am inspirat putin de la Bya pentru reteta. Au fost minunate!

Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce