Clatitele marocane sunt extrem de usor de pregatit, si parca au ceva in plus fata de cele cu care am fost obisnuiti toata viata noastra.
Cerne faina intr-un castron incapator. Peste aceasta adauga sarea, praful de copt, zaharul si oul. Amesteca toate aceste ingrediente cu mana. Incepe sa incorporezi treptat apa calduta amestecand constant cu mana. Faci acest proces pana reusesti sa formezi o bila mai mare, nici foarte lipicioasa dar nici prea uscata. Daca ti se pare prea lipicioasa, atunci mai pune putina faina. In cazul in care este prea uscata, mai adauga putina apa.
Pune coca pe blatul de lucru si framant-o energic cca 5 min. Cand vezi ca a capatat o textura elastica, unge-o cu ulei de floarea soarelui. Pune ulei pe maini si rupe bucatele din aceasta coca pe care le modelezi in bile. Pune-le intr-o tava cu hartie de copt si acopera-le cu o folie de aluminiu. Lasa-le la cald pentru cca 15 min.
Pune ulei pe blatul de lucru, ia o bila de coca si aplatizeaz-o. Trage-o usor de toate marginile pana obtii un cerc usor transparent. Mai pune putin ulei deasupra si presara putin gris. Impatureste partea de sus pana la jumatatea cercului, iar partea de jos peste cea impaturita initial. Presara din nou gris. Impatureste partea dreapta pana la jumatate, si partea stanga peste cea dreapta, astfel obtinand un patrat. Pune-le inapoi in tava cu hartie de copt, acoperita cu folie de aluminiu si lasa-le la cald alte 15 min.
Dupa expirarea timpului pune putin ulei pe blatul de lucru si apuca-te de intins bucatile de coca. Preseaza-le cu mana in toate colturile pana obtii un patrat de 3 ori mai mare. Pune putin ulei intr-o tigaie, si cand acesta s-a incins adauga clatita inauntru. Coboara temperatura focului la mediu. Intoarce-o din cand in cand, cam de 2-3 ori pe fiecare parte pana devine aurie si se gateste perfect. Scoate-le pe fiecare in parte pe o farfurie cu servetele pentru a absorbi uleiul in exces. O data gatite, le poti servi cu ce vrei tu. Eu am decis sa le servesc alaturi de o dulceata de trandafiri si un ceai de vanilie.
Ador cultura culinara marocana si-mi place la nebunie sa experimentez retete noi. Iti garantez ca aceste clatite sunt extrem de delicioase.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii