Clatite Gundel

Clatitele Gundel sunt delicioase si foarte usor de preparat. Daca doresti o alternativa la reteta clasica de clatite, clatitel Gundel sunt ceea ce cauti. Umplute cu nuci si scaldate in sos de ciocolata, vor fi desertul perfect.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Clatite Gundel

Ingrediente

  • Umplutura pentru 6 clatite:
  • 140g zahar tos
  • 200g nuca macinata
  • 50g stafide
  • coaja de la jumatate de lamaie
  • 1 lingura de rom
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 40g frisca lichida
  • un cubulet unt
  • Pentru sosul de ciocolata:
  • 100g zahar tos
  • 2 galbenusuri
  • 1 cana lapte
  • 1 lingura faina
  • 1/2 lingurita extract de vanilie
  • 40g frisca lichida
  • 140g ciocolata amaruie
  • 15g rom

Mod de preparare

Pune laptele impreuna cu zaharul la foc mic, si adu la punctul de fierbere. Adauga usor miezul de nuca macinat, ia de foc, adauga si stafidele, coaja de lamaie, romul si scortisoara. Lasa aceasta compozitie sa se raceasca, dupa care adauga frisca lichida batuta bat. Cu aceasta crema vei umple clatitele pe care apoi le impaturi in 4 si le asezi intr-o farfurie unsa cu unt.

Ca sa faci clatitele, urmeaza reteta aluatului de clatite.

Pentru sosul de ciocolata:

Mixeaza galbenusurile impreuna cu zaharul, putin lapte si faina pana obtii o compozitie omogena. Pune restul de lapte la fiert impreuna cu extractul de vanilie, frisca lichida si ciocolata amaruie taiata bucatele. Dupa ce s-a topit ciocolata adauga amestecul de galbenusuri, amestecand continuu cu telul, ca sa nu se formeze cocoloase. Amesteca pana cand sosul incepe sa se ingroase si nu se simte gust de faina. Scalda cu acest sos de ciocolata clatitele calde.


Clatitele Gundel sunt delicioase calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca cu ciocolata si branza
1
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
2
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
3
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
4
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
5
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Parteneri
Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb
Bucataras.RO

Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb

M-am inspirat putin de la Bya pentru reteta. Au fost minunate!

Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce