Se separa galbenusurile de albusuri. Intr-un castron se freaca bine untul. Se adauga pe rand galbenusurile, faina in ploaie, sarea si se subtiaza cu l
Se separa galbenusurile de albusuri. Intr-un castron se freaca bine untul. Se adauga pe rand galbenusurile, faina in ploaie, sarea si se subtiaza cu laptele pus putin cate putin. Se incorporeaza la sfarsit albusurile batute spuma foarte tare. Clatitele se prajesc numai pe o parte. Se pune prima clatita pe un platou, se unge cu gem si se presara cu zaharul amestecat cu vanilie. Se pun in acelasi mod toate clatitele una peste alta, pana se termina.
Se pudreaza cu zahar si se servesc calde.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura alba ca zapada
Prajitura cu foi si crema caramel
Prajitura cu visine
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii