Adaugam putina sare la un ou mai mare, apoi il batem cu telul. Adaugam 120 g faina, apoi amestecam uniform dupa ce adaugam 60 ml apa. Apoi adaugam,
Adaugam putina sare la un ou mai mare, apoi il batem cu telul. Adaugam 120 g faina, apoi amestecam uniform dupa ce adaugam 60 ml apa.
Apoi adaugam, in portii mai mici, 120 ml lapte, apoi, masa deasa o punem la odihna aprox. ¼ de ora pentru ca particulele de faina sa se umple si aluatul sa fie mai bogat. Sa nu lasam sa stea mai mult pentru ca va deveni tare, iar clatita va deveni si ea tare. Inainte de prajire mai adaugam 60 g unt topit, apoi diluam cu 60 ml apa.
Pana aluatul se odihneste, pregatim umplutura, astfel incat, amestecam 30 g de glucoza cu 20 g miez de migdale macinate cu tot cu coaja, cu 1 lingurita de scortisoara macinata si cu putina nucsoara.
Cu scopul prajirii uniforme, vom folosi o tigaie de teflon, in care punem aluatul corespunzator si prajim la foc moale.
Intai, ungem tigaia cu unt topit, apoi, dupa ce se infierbanta, turnam cam 2/3 din compozitie, dintr-un polonic mai mic.
Cand o parte s-a prajit, o intoarcem pe partea cealalta, intindem desupra uniform 1 lingurita de umplutura si turnam pe ea o alta portie de aluat.
Intindem uniform cu polonicul peste umplutura aromata, si, cand si cealalta parte s-a prajit, intoarcem clatita dubla pe partea cealalta.
Clatitele pregatite astfel se coc pana se termina aluatul. Sa nu punem prea mult aluat peste clatita coapta si umpluta deja, pntru ca nu se poate intari si se imprastie.
Dupa care lasam clatitele etajate sa se raceasca pe o tava rotunda, apoi o taiem felii.
Unele felii la eliberam sa fie un spatiu de aprox. 1 cm intre ele, apoi batem cam 200 ml frisca racita . Adaugam La frisca batuta pe jumatate adaugam 2 linguri de glucoza, 1 lingurita aroma de migdale si o batem pana se intareste.
In final, umplem unele goluri dintre felii cu frisca, iar frisca ramasa o ungem deasupra in partea laterala. Se serveste rece sau prospata, dar maturate in frigider este si mai gustoasa.
Ca desert este suficienta pentru 4 persoane. La servire, unele felii le scoatem cu lopatica pentru tort.
Cei ce prefera prajiturile cu gust de punci, pot adauga la frisca si aroma de rom.
Pofta buna!
Alte retete recomandate
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii