Clatite de ganache de ciocolata

• adaugati faina intr-un bol adanc • peste aceasta adaugati zaharul pudra si amestecati • faceti

Portii
2
Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Clatite de ganache de ciocolata

Ingrediente

  • faina - 6 linguri rase
  • oua - 2 buc
  • lapte - 300 ml
  • apa minerala - 200 ml
  • ulei de floareasoarelui - 1 lingura
  • zahar pudra - 2 linguri rase
  • esenta de vanilie - 1 lingurita
  • coaja de lamaie rasa - 1/2 lingurita
  • sare - 1 varf de cutit
  • Ingrediente pentru ganache:
  • ciocolata neagra 85% 80 g
  • smantana de gatit - 80 ml
  • unt - 20 g

Mod de preparare


• adaugati faina intr-un bol adanc
• peste aceasta adaugati zaharul pudra si amestecati
• faceti o gaura in mijlocul acesteia si spargeti ouale
• adaugati praful de sare peste oua si amestecati-le bine
• adaugati laptele si apa minerala si incorporati-le putin cate putin, rapid, zdrobind toate cocoloasele
• la mijlocul procesului adaugati coaja de lamaie rasa si esenta de vanilie
• in cazul in care compozitia vi se pare prea groasa, mai adaugati putin lapte – la fel daca vi se pare prea subtire, mai adaugati putina faina
• incingeti presa Breville Panini Maker si cu un polonic mic turnati circular compozitie in aceasta
• intoarceti-o cu o spatula in momentul in care s-a rumenit la baza
• cand ati creat o pelicula pe fiecare parte, atunci puteti inchide presa Breville Panini Maker, verificand din cand in cand daca s-a rumenit (trebuie sa aiba o culoare aurie)
• temperati ciocolata la bain-marie si adaugati smantana de gatit peste aceasta
• luati castronul de la bain-marie si adaugati untul
• amestecati bine pana obtineti o compozitie uniforma
• umpleti clatitele cu ganache si rulati-le

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca cu ciocolata si branza
1
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
2
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
3
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
4
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
5
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Parteneri
Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb
Bucataras.RO

Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb

M-am inspirat putin de la Bya pentru reteta. Au fost minunate!

Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce