Deserturi de vara Retete dietetice
Punem faina intr-un vas incapator, apoi adaugam ouale, sarea, 1 lingura esenta de vanilie, uleiul si putin lapte. Mixam. Adaugam treptat laptele, pana il incorporam pe tot in amestecul de faina. Daca aluatul este prea gros, atunci mai adaugati lapte, iar daca este prea subtire, mai adaugati faina.
Cu un servetel imbibat in ulei, stergem suprafata tigaii de clatite. Asa trebuie sa procedam dupa fiecare clatita. Cu un polonic, turnam usor compozitia pe centrul tigaii. Trebuie sa lasam aproximativ 1 minut clatita, pana face bule la suprafata, iar apoi trebuie sa o intoarcem pe partea celalalta.
Crema:
Rupem ciocolata in bucatele potrivite, apoi o topim la bain-marie. Punem crema de mascarpone intr-un bol (crema trebuie sa fie la temperatura camerei). O mixam timp de 1 minut. Adaugam frisca batuta, apoi adaugam ciocolata topita. Mixam bine. Taiem felii de capsune si dupa ce umplem clatitele cu crema, adaugam si aceste feliute.
La final, decoram cu frisca.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii