Cele mai bune clatite sunt cele facute cu bere.
Intr-un castron punem ouale impreuna cu zaharul si sarea. Le batem bine. Adaugam extractul de vanilie/rom, jumate din lapte, jumate din faina si cacao. Omogenizam si continuam sa adaugam restul ingredientelor: laptele, faina si berea.
Aluatul obtinut il punem la frigider pentru jumate de ora.
Pe o tava de clatite incinsa bine punem cate o jumate de polonic din aluat , le intidem sa fie cat mai subtiri si le coacem pe ambele parti.
Umplutura:
Ricotta o batem impreuna cu frisca si cu zaharul pana cand se omogenizeaza si se intareste frisca. Luam clatitele una cate una si le ungem cu ricotta, asezam si cateva visine (eu am pus pe o clatita cate 5 visine).
Rulam clatitele si servim calde.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCu riscul de a imi sari in cap Madame impotriva prajelilor, am pregatit pentru BBk o omleta coapta, cu ciupercute, tare buna....
Omleta cu ciuperci fripteReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii