Clatite cu banana si caramel

Clatite pregatita cu multa dragoste

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
redusa
Clatite cu banana si caramel

Ingrediente

  • Pt clatite:
  • -2 oua
  • -300 ml lapte
  • -250gr faina
  • -200 ml bere blonda
  • -50 gr zahar
  • -coaja de la o lamaie
  • -un praf de sare
  • Pt umplutura:
  • -2 banane
  • -100 ml vin alb
  • -2 linguri zahar
  • Pt caramel :
  • -200 gr zahar
  • -200 ml frisca

Mod de preparare

Intr-un castron punem ouale impreuna cu zaharul si sarea . Le batem bine . Adaugam coaja de la o lamaie,jumate din lapte , jumate din faina si jumate din bere. Omogenizam si continuam sa adaugam restul ingredientelor : laptele, faina si berea.


Aluatul obtinut il punem la frigider pentru jumate de ora.


Pe o tava de clatite incinsa bine punem cate o jumate de polonic din aluat, le intidem sa fie cat mai subtiri si le coacem pe ambele parti.


Umplutura: Eu am inceput prin a face caramelul: intr-un vas am pus zaharul si l-am lasat sa se topeasca pana cand a avut o culoare frumoasa. Atentie sa nu se arda. Peste zahar, cu mare grija, turnam frisca si lasam sa fiarba pana cand zaharul se topeste si rezulta un sirop grosut.


Turnam intr-un borcan si lasam deoparte . In alt vas punem pe foc sa se topeasca 2 linguri de zaha.


Cand este lichid adaugam vinul . Zaharul se va intari din nou , dar lasam pe foc mic pana cand se topeste din nou.


Adaugam bananele taiate rondele subtiri si le amestecam fara sa le rupem pentru a ajunge acest sirop pe toate bucatile de banana. Oprim focul si lasam deoparte.


Clatitele calde le impaturim si punem peste ele banane si caramel sau se pot aseza clatitele in cupe si servi cu inghetata, banane si caramel .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca cu ciocolata si branza
1
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
2
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
3
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
4
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
5
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Parteneri
Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb
Bucataras.RO

Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb

M-am inspirat putin de la Bya pentru reteta. Au fost minunate!

Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce