Clatite banatene cu branza si smantana este o reteta delicioasa de clatite la cuptor, clatite umplute cu branza si acoperite de bezea.
Clatitele:
Se amesteca ouale,cu lingura de ulei si sarea. Se adauga faina si laptele si amestecam bine ca sa nu ramana cocoloase. Se toarna apa minerala,clatitele trebuie sa fie mai grosute decat cele obisnuite.
Se lasa compozitia la frigider 30 de minute,apoi prajim clatitele. Am folosit tigaia de ceramica de la Dmail si nu a trebuit sa folosesc nici un pic de ulei.
Ies 8-10 clatite,depinde cat de groase le faceti.
Umplutura:
Se amesteca toate ingredientele si se vor umple clatitele cu aceasta compozitie.
Se ruleaza in forma de pachetele si se aseaza in tava.
Crema:
Se face un sos din toate ingredientele si se toarna peste clatite. Se da tava la cuptor si se tine cam 8-10 minute (depinde de cuptor) sau pana incepe sa se inchege sosul de vanilie.
Bezeaua:
Se bat albusurile cu zaharul. Mixerul meu tocmai se stricase si n-am prea avut rabdare cu furculita,dar ar trebui sa iasa o bezea tare.
Se pune bezeaua peste clatite si se da tava inapoi la cuptor. Se tine pana se rumeneste bezeaua si se servesc clatitele banatene calde sau reci.
Functii Philips Multicooker:
functia de coacere
functia de iaurt
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii