Clatite banatene

Clatitele banatene sunt o reteta de clatite dulci cu sos de vanilie si branza delicioase, si potrivite pentru desert. Copiii le vor adora fiind aromate de la coaja de portocala. Reteta de clatite banatene este foarte usor de preparat.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Clatite banatene

Ingrediente

  • 12 clatite (apa+oua+faina+coaja rasa de la o portocala+praf de copt+vanilie)
  • 250 gr branza dulce
  • 6 oua
  • 16 lg zahar
  • 4 zahar vanilat
  • Umplutura:
  • amestecam branza cu 5 lg zahar
  • 2 vanilii
  • coaja rasa de la portocala si 3 galbenusuri
  • coaja de la o portocala
  • 500 gr smantana
  • zahar pudra;
  • Sosul de vanilie:
  • smantana
  • 2 vanilii
  • 5 lg zahar si 3 galbenusuri.

Mod de preparare

In primul rand preparam clatitele dupa indicatiile din reteta.

Sosul de vanilie se obtine din smantana pe care o amestecam cu 2 plicuri de vanilie, 5 linguri de zahar si 3 galbenusuri si punem pe foc mic. Pana fierbe sosul de vanilie umplem clatitele si le aranjam intro tava ca pe niste sarmale.

Cand sosul a clocotit il luam de pe foc si il turnam peste clatite. Punem tava in cuptor la foc mare pana batem spuma cele 6 albusuri si ultimele 6 lg de zahar. Cand albusurile sunt spuma scoatem tava si aranjam spuma in asa fel incat sa fie un strat egal peste tot. Bagam inapoi in cuptorul incins la foc foarte mare si se tine pana bezeaua devine aurie.


Cand clatitele banatene sunt gata se pudreaza cu zahar pudra si se rade coaja de portocala.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura cu capsuni
1
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
4
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
5
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia