Clatitele americane cu fructe sunt o reteta simpla si delicioasa. Clatitele pot fi servite cu diferite tipuri de fructe atat la desert cat si la micul dejun.
Amestecam intr-un bol faina, praful de copt si zaharul.
In alt bol batem bat albusurile.
In alt bol batem galbenusurile cu praful de sare.
Amestecam laptele si uleiul. Adaugam compozitia de lapte+ulei peste galbenusuri.
Adaugam in ploaie amestecul de faina si amestecam bine cu un tel sa nu existe cocoloase.
Peste adaugam in 2 etape albusurile batute spuma si amestecam incet, de jos in sus.
Punem la incins o tigaie pt clatite, unsa cu ulei. Cand s-a incins bine tigaia punem un polonic din compozitie in mijlocul tigaii si nu o intindem! O lasam pana incepe sa faca "basicute"pe o parte, apoi o intoarcem pe cealalta parte.
Produsul meu preferat este: http://shabbychicshop.ro/cc-colection/750-ceainic-cc.html
Clatitele americane se pot servi si simple, sau cu tot felul de topinguri: sos de ciocolata, frisca, fructe, dulceturi, iaurt cu fructe sau sirop de artar.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"M-am inspirat putin de la Bya pentru reteta. Au fost minunate!
Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumbReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii