Caciula lui Guguta este de fapt o reteta de clatite umplute prezentate sub o forma delicioasa si interesanta pentru copii.
Din ingredientele pt aluat se fac obisnuitele clatite, pe care le stim cu totii. Ce nu stiam insa, pana acum, ce usor se fac cu ajutorul acestei tigai: nu se prind de fund, clatitele ies perfecte, se coc uniform si parca aluneca din tigaie sa se aseze frumos in farfurie:)
Pt. ca noua ne plac clatitele coapte bine, eu nu le-am lasat albe, ci le-am rumenit pe ambele parti.
Dupa ce aceasta operatiune a fost gata, am lasat deoparte farfuria cu clatite si am pregatit crema: am batut frisca, am adaugat mascarpone, esenta de vanilie, zaharul si galbenusurile de la oua. Separat, am batut albusele spuma tare, apoi le-am incorporat in crema de mascarpone (dar nu cu mixerul, ci cu o spatula de lemn). Am dat crema la rece pt cateva minute.
Am trecut din nou la clatite: le-am taiat in jumatate, iar pe fiecare jumatate am pus un rand de visine scurse bine si am rulat strans. Rulourile astfel obtinute le-am asezat pe un platou, sub forma de piramida, in acest mod: rulouri de clatite+crema mascarpone+clatite+crema, etc, pana cand am terminat (ultimul strat este de mascarpone). Apoi am presarat ciocolata amaruie razuita fin si am dat la rece pt. 2 ore.
Cu aceasta reteta doresc sa particip la concursul Castiga timp - testeaza produse Philips, care a inceput deja pe data de 22.04. Ma bucur tare mult ca am reusit si eu sa aflu la timp de aceasta campanie, mai ales ca am mare nevoie de un astfel de produs pt. testat. Trebuie sa recunosc ca pana acum am avut un robot de bucatarie de care am fost foarte multumita, dar care a cedat de curand. Din pacate, timpul meu liber este, practic inexistent, eu tot alergand intre serviciu, casa si navete, iar oboseala si criza de timp si-au facut simtita prezenta. Practic, aceste produse Philips sunt o minune la casa omului, pt. ca injumatatesc timpul petrecut la prepaparea retetelor, iar eu as putea sa ma ocup de multele treburi ramase in urma.
Tortul acesta de clatite este delicios dupa ce se incheaga bine in frigider si chiar are forma unei caciuli carliontate :)
Enjoy!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"M-am inspirat putin de la Bya pentru reteta. Au fost minunate!
Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumbReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii