American pancakes

Acestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit. Ce imi place la aceasta reteta este ca se prepara foarte rapid si poti face diferite combinatii …le poti servi asa simple sau pot fi stropite cu unt, miere de albine,ciocolata, diferite siropuri. Ba chiar mai mult in compozitie se pot adauga afine, coacaze, banane, mere.

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
American pancakes

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 500 ml lapte
  • 4 oua
  • 3 lingurite praf copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 5 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • sare
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Amestecam intr-un bol faina cu praful de copt, bicarbonatul si zaharul.

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile foarte bine si galbenusurile le mixam cu un varf de sare doar cateva minute (aprox. 3 min.).

Amestecam laptele si uleiul si le adaugam galbenusurilor mixate. Acest mix il adaugam apoi peste faina amestecand cu o lingura de jos in sus cu grija pentru a pastra compozitia aluatului cat mai pufoasa.

Aluatul obtinut este asemanator celui de pandispan.

Incingem o tigaie teflonata si o ungem cu putin unt dupa care stergem tigaia cu un servet de hartie. Astfel clatitele obtinute nu vor avea pete maronii precum clatitele subtiri obisnuite. Este nevoie ca tigaia sa fie unsa cu unt o singura data la inceput, cand ne apucam de prajit clatitele.

Cu ajutorul unui polonic vom turna aluat in tigaia incinsa. Odata turnat acesta se va intinde de unul singur fara sa fie atins.

Cand apar primele besicute pe suprafata clatitei este momentul sa o intoarcem pe cealalata parte cu ajutorul unei spatule.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de morcovi
1
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
2
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
3
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia