Prajitura cu cereale, miere si scortisoara

O prajitura delicioasa care a umplut bucataria cu un soi de parfum de toamna amestecat cu aroma de turta dulce. Contine cereale, miere, scortisoara, ciocolata si stafide.

Portii
8
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu cereale, miere si scortisoara

Ingrediente

  • 3 oua mari
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura miere
  • un varf lingurita sare
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri faina
  • 3 linguri amestec de fulgi de ovaz si de grau
  • 1 lingurita praf de copt
  • Stafide
  • Putina ciocolata neagra
  • Un varf de lingurita scortisoara
  • 1 lingurita de zahar pentru crusta

Mod de preparare

Se rasnesc fulgii de grau si de ovaz pana se obtine o pudra ca faina. Pentru ca vom adauga aceste cereale in prajitura, vom avea nevoie de mai putina faina.

Intr-un vas adanc, se bat spuma albusurile cu un praf de sare si zaharul. Se adauga treptat mierea, galbenusurile, uleiul, faina, cerealele macinate, scortisoara si praful de copt. Se obtine un aluat potrivit de moale.

Se toarna putina compozitie intr-un castronel si se amesteca bine cu cacaoa.

Se toarna cele doua intr-o tava cu foaie de copt, se presara stafidele, doua patratele de ciocolata neagra taiate bucatele iar deasupra un strat subtire de zahar (cam o lingurita), care se va transforma intr-o crusta gustoasa.

Se coace la foc potrivit pana se rumeneste sau o puteti coace chiar si la masina de facut paine, 40 de minute pe programul ‘doar pentru coacere’.

Cand este gata, se acopera cu un prosop curat de bucatarie, iar la servire, se pudreaza cu zahar.

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/08/prajitura-cu-cereale-miere-si.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Desert tort cu cirese si ciocolata
Bucataras.RO

Desert tort cu cirese si ciocolata

Desert tort cu cirese si ciocolata
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce