Muffins cu piersici

Muffins sau mai pe romaneste briose au devenit niste deserturi foarte populare si la noi, iar popularitatea lor se datoreaza poate cel mai mult forme

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Muffins cu piersici

Ingrediente

  • 740 g faina
  • 6 lingurite praf de copt
  • 440 g zahar
  • 2 pachetele zahar vanilat
  • 5 oua
  • 450 ml lapte
  • 180 ulei
  • coaja de portocala rasa
  • 20-30 g cocos ras
  • un strop de sare
  • 1 doza mare de compot de piersici
  • Zahar pudra si zeama de potocala pentru glazura

Mod de preparare

Muffins sau mai pe romaneste briose au devenit niste deserturi foarte populare si la noi, iar popularitatea lor se datoreaza poate cel mai mult formei si varietatii de sortimente. Modul de preparare este foarte simplu si rapid. Se amesteca in castronul robotului: faina cu praful de copt, stropul de sare, cocosul ras. Se amesteca 10 secunde. Intr-un alt castron se amesteca: zaharul cu zaharul vanilat, oua, lapte, ulei si coaja de portocala razuita. Se amesteca totul bine si se toarna incet peste amestecul uscat, mixand pe o treapta joasa pana amestecul devine destul de omogen. Mariti viteza si mixati pana aluatul arata ca o crema fina si curge ca o smantana groasa. Am pus cate o lingura plina bine in forme de hartie, apoi am asezat cate 2 bucatele de piersici din compot (taiate si scurse bine), apoi am mai pus o lingurita plina de aluat deasupra Am dat tava in cuptorul incins in prealabil, la 180-190 grade. Am lasat la copt pana s-au rumenit.

Dupa ce s-au racit, am facut o glazura din zahar pudra si zeama de portocala, am uns varful la muffins si apoi i-am bagat cu capul intr-un castronel in care am pus bombonele colorate.


Sunt ideale la cafea sau la ceai. Alte retete de muffins gasiti aici:

Muffins cu ciocolata,

Muffins pufosi cu bucatele de ciocolata,

Muffins cu portocale si ciocolata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de morcovi
1
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
2
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
3
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia