Este o reteta aromata si foarte pufoasa
Pregatim o tava de chec sau guguluf pe care o ungem cu unt sau punem hartie de copt.
Curatam de coaja doua clementine si le punem intr-un blender, iar pe a treia o spalam bine si o taiem in patru. O adaugam si pe ea in blender si le facem piure. Eu le-am pus in robot si le-am macinat.
Ouale impreuna cu zaharul le batem pana cand sunt ca si o spuma, se albeste si nu se mai simte zaharul. Adaugam clementinele facute piure, uleiul, faina amestecata in prealabil cu praful de copt si omogenizam. Turnam compozitia in tava si dam tava la cuptorul incins la 180 grade C, cam 20 minute. Pentru siguranta, faceti testul cu scobitoarea.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.
Facem glazura : ciocolata rupta bucati o topim impreuna cu laptele si turnam peste chec .
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii