Checul zebra cu nuci este delicios! Efectul marmorat este deosebit iar nucile ii ofera o aroma perfecta acestui chec pufos.
Se bat 2 oua intregi cu 1 cana de zahar si amestecam pana se topeste zaharul. Adaugam 1 cana de ulei, praful de copt si 1 cana de lapte.
Dupa ce compozitia devine omogena se adauga 1 cana de faina si se amesteca incat sa rezulte un aluat ca pentru chec.
In compozitia rezultata adaugam samburii de nuca.
Impartim compozitia in doua si una o amestecam cu o lingura de cacao.
Pregatim o tava rotunda unsa cu ulei si punem cate doua linguri din compozitia alba si doua din cea cu cacao, tot timpul in mijlocul tavii, fara sa intindem aluatul.
Se baga la copt in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana trece testul cu scobitoare si cand este gata se pudreaza cu zahar.
Checul zebra cu nuci se serveste atat cald cat si rece.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii