Chec pufos cu caise (fara zahar, fara gluten, continut scazut de grasimi)

Checul pufos cu caise nu are zahar sau gluten si are un continut scazut de grasimi. Si dulciurile pot sa fie sanatoase, iar aceasta reteta de chec pufos cu caise o demonstreaza.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Chec pufos cu caise (fara zahar, fara gluten, continut scazut de grasimi)

Ingrediente

  • 100 g faina de ovaz
  • 120 g faina de orez
  • 20 g amidon din porumb
  • 100 g eritritol
  • 100 g caise deshidratate
  • 1 plic praf de copt
  • 10 picaturi indulcitor lichid cu stevia
  • 2 bucati oua
  • 150 g quark 0.2% (eu am folosit Exquisa; se poate inlocui si cu iaurt grecesc degresat)
  • 200 ml lapte de cocos (eu am folosit Coconut Original de la Alpro)
  • 1 lingurita aroma piersica
  • 1/2 lingurita esenta de rom
  • 5 g fulgi de ovaz
  •  

Mod de preparare

Amestecam faina de ovaz cu faina de orez, amidonul, eritritolul si praful de copt.
Adaugam toate celelalte ingrediente cu exceptia caiselor deshidratate. Mixam totul timp de 2-3 minute.

Taiem caisele cuburi si le adaugam la compozitia obtinuta anterior. Incorporam caisele cu ajutorul unei linguri.
Turnam totul intr-o forma de chec din silicon, presaram fulgii de ovaz si coacem checul, in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, timp de 35-40 de minute. Pentru a va asigura ca este copt, puteti face testul scobitorii.

Dimensiunile formei mele sunt 27x10x6, insa puteti folosi orice forma de chec din silicon.
Dupa ce scoatem checul din cuptor,il intorcem pe o parte si il racim in forma timp de 15 minute, astfel checul va ramane pufos si isi va pastra forma.

Dupa expirarea celor 15 minute il transferam pe un gratar si il lasam sa se raceasca complet.


Serviti checul pufos cu caise dupa ce s-a racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Clatite umplute cu ficatei
Bucataras.RO

Clatite umplute cu ficatei

Clatite umplute cu ficatei
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce