Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga 200 g zahar si zaharul vanilat. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, se adauga zeama de lamaie si se m
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga 200 g zahar si zaharul vanilat.
Dupa ce s-a dizolvat zaharul, se adauga zeama de lamaie si se mai bate putin.
Se freaca untul cu 100 g zahar, se adauga albusurile amestecand incet, apoi galbenusurile pe rand, laptele, coaja de lamaie, rahatul taiat cubulete, si stafidele inmuiate in apa calda.
La sfarsit se adauga faina, amestecand usor de jos in sus.
Pentru coacere e nevoie de forme speciale, cantitatea de aluat fiind pentru 2 jumatati de miel.
Se toarna compozitia in formele unse si tapetate cu faina.
Se coace la foc potrivit in cuptorul preincalzit circa 40 minute.
Dupa ce s-au copt checurile, se prepara un sirop din zaharul ramas si apa se unge jumatatile si se lipesc.
Se unge mielul cu sirop si se pudreaza cu nuca de cocos.
Ochii se fac din stafide.
Alte retete
Cozonac
Cozonac transformat
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii