Checul Marlena este o minunatie de chec cu nuca, delicios de savurat ca desert oricand.
Mai intai se pun la indemana toate ingredientele ,se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.
Separ oole si bat albusele intr-un lighenas emailat cu telul arc cu un praf de sare pana nu mai cade spuma de pe tel.
Tot batand adaug in ploaie zaharul (16 linguri),apoi galbenusele cate unul ,si uleiul (16 linguri).
In acest punct se termina cu batutul,si se adauga faina in ploaie cernuta ,doar 12 linguri,amestecand cu grija cu lingura de lemn sa nu stric spuma de sus in jos,in faina amestec si un vf. de lingurita de praf de copt nestins si adaug in aluat 1 lingurita de zeama de lamaie (praful de copt se activeaza astfel in aluat).
In acest punct inpart aluatul in aproximativ jumate,1/2 las alb ,1/2 voi pune cacao.
In aluatul care va ramane alb,mai cern cele 2 linguri de faina ramase,pun esenta de vanilie si coaja rasa.
In cel cu cacao pun 2 linguri pline varf de cacao buna ,esenta de rom si 1 lingura de apa ca e prea lipicios altfel si nu pot sa torn apoi in fir.
Acum pe mijlocul tavii de la un capat in altul torn in fir o panglica de aluat alb.
Deasupra ei tot de la un capat la alutul si pe mijlocul ei o panglica neagra.
Si tot asa cu talent se fac straturi mai multe si mai subtiri sau mai groase si mai putine dupa plac ,cat il vreti de vargat.
La final se presara cu miezul de nuca.
Si se coace pana trece testul cu scobitoarea,adica nu se mai prinde aluat de ea(cca. 45 min.)
Pofta buna!
Checul Marlena se serveste rece, taiat felii subtiri.
Reteta Checului Marlena a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Jannen
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii