Chec din albusuri cu cacao

Imi aduc aminte ca atunci cand bunicii ii ramaneau albusuri aceasta le folosea la checuri. Nu am reteta de chec din albusuri a dansei dar sunt convinsa ca facea ceva asemanator.

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Chec din albusuri cu cacao

Ingrediente

  • 6 albusuri
  • 225 g zahar
  • 4 linguri de iaurt
  • 150 ml Ulei
  • 300 g faina
  • 3 linguri cacao
  • 75 g ciocolata amaruie
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • un praf de sare
  • 150 g nuca taiata
  • Pentru glazura de caramel
  • 4 linguri zahar
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 100 g unt
  • 1 fiola esenta de rom
  • Pentru decor
  • ornamente pentru prajituri

Mod de preparare

Mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul si zaharul vanilat in ploaie si mixam bine pana obtinem o bezea lucioasa. Scurgem bine iaurtul ,il amestecam cu uleiul si esenta de rom dupa care incorporam usor in bezea. Amestecam faina cu cacao si praful de copt si apoi le cernem. Incorporam acest amestec in compozitia de mai sus. Amestecam cu miscari usoare de jos in sus. Topim ciocolata pe baia de aburi, o lasam sa se racoreasca si apoi o turnam in amestecul de mai sus.


Turnam compozitia intr-o forma (eu am folosit una rotunda cu diametrul de 24 cm)tapetata cu hartie de copt. Asezam nucile taiate deasupra checului. Dam la cuptor,pe care l-am preincalzit in prealabil, la 180 grade, pentru circa 40-50 min (trebuie sa treaca testul scobitorii).


Lasam sa se racoreasca in cuptor, timp in care ne ocupam de glazura. Caramelizam zaharul, stingem cu smantana pentru frisca dupa care adaugam untul. Amestecam pana cand untul se topeste. Adaugam esenta de rom si amestecam. Asezam checul pe un gratar si turnam glazura. Decoram cu ornamente pentru prajituri. Lasam sa se raceasca. Taiem si servim.


Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Desert tort cu cirese si ciocolata
Bucataras.RO

Desert tort cu cirese si ciocolata

Desert tort cu cirese si ciocolata
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce